maanantai 5. marraskuuta 2012

yhtä aikatauluttamista ja tassuttelua

Jos joku olisi sanonut minulle, että vauvan kanssa eläminen on yhtä aikatauluttamista ja suorittamista, en olisi uskonut sitä. Olisin ajatellut, että paskan marjat.  Vauvan kanssa mennään rennosti stressaamatta. Kyllä se syö ja nukkuu myös reissussa.

Nyt on tilanne toinen, kun on tuo lapsi tuossa. Pakko se on myöntää,  että tuo pieni otus tarvii jo nyt kunnon aikataulut aina nukkumisesta ruokailuun ja kehityksen tukemiseen saakka.ei sillä että en olisi pitänyt rytmiä, mutta pakko sekin on myöntää että ei se äiti aina osaa olla paras äiti omalle lapselleen.  Ainakaan ilman jonkunlaista herättelyä ulkopuoliselta taholta.

Meillä siis aloitettiin uusi rytmitys kaikkeen, tiputettiin maidon määrää, yösyötöt jätettiin pois ja unikoulua aloitettiin tassuttelemalla. Kaikki kevyesti kertaheitolla. Tuloksena poika söi 4 kertaa kunnon ruokaa eilen ja karjuttiin yöllä ihan siedettävän vähän. Minä olen väsynyt,  koska hyvien tuloksien takia meidän hyvä rytmi heitti häränpyllyä ja nyt pitää kehittää joku hyvä uusi rytmi. Eikä sitä helpota se, että reissataan paljon! Kaikki tämä, että saadaan lapsi syömään 5 kertaa päivässä. 

No, M. makaa tyytyväisenä lattialla ja soittaa äidin hermoille sopivaa äänikirjaa ja hytkyy onnellisena nauraen. Pitää vissiin ottaa mallia ja mennä mukaan hytkymään, näyttää sen verran hauskalta. 

Ps. Mulle saa tulla sanomaan ihan surutta että nainen, voisit koittaa muuta tapaa toimia.  Naiset, varsinkin äidit tuppaa olemaan sellaisia että kummastellaan ja pyydetään apua, mutta sitten aletaan soittamaan suuta, kun joku sitten yrittää neuvoa. Että se saa mun niskakarvat pystyyn. Vaikka, onhan se aika keventävää viihdettä tuolla keskustelupalstoilla pakko myöntää. ;)

Nyt mennään katsomaan mitä tämä päivä tuo tullessaan. Varmaan rytmin lisäksi kohta on väärän väriset vaatteet, mikä vaikuttaa kehitykseen tm. Taitaa vaatia pari kuppia (pannullista) vahvaa kahvia.

Tiesittekö muuten, että omakotitaloon menee 300-500m listaa, joka maksaa 6e/m. Miettikää miten paljon jo pelkät listat maksaa! Eikö ilman listoja voisi elää?

2 kommenttia:

  1. Joo keskustelupalstat on kunnon viihdettä. Kaikki neuvoo eri tavoin ja sit kiistellään aika agressiivisestikin siitä kuka on oikeassa O_o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukaan ei myönnä virheitä tai edes sitä että on olemassa myös muita kuin oma tapa tai se mihin on tottunut :) olen myös itse syyllistynyt siihen. Nyt ajattelin että M. on tärkein ja pyysin neuvoa. Hyvä näin!

      Poista