keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Unelmiesi aikakausi


Tiedätkö, miten sosiaalinen media on paikka, joka inspiroi, koukuttaa, auttaa unelmoimaan, visualisoi maailmaa ja antaa meille unelmia? Se on paikka, johon lähes jokainen meistä nykyään uppoutuu jossain kohti päivää. Olipa syy siihen se, että haetaan reseptejä dinneriä varten, muotikatsauksia, luetaan upeita blogipoistauksia, etsitään puutarhanhoitovinkkejä tai se, että tutkitaan muiden elämään tavalla, mistä itse unelmoi, niin ihmiset kohtaavat paljon eri vaikuttajia päivän aikana. 



Tämän vuoksi sosiaalinen media on myös paikka, jossa ihmiset saavat ehkä jopa vääränlaisen kuvan siitä, mikä on ihannoitua, tavoiteltua ja tuottaa sen autuaan onnen iänkaikkisesti. Vaikka ihmisellä olisi kaikki elämän peruspalikat tai suurin osa niistä hyvin: löytyy koti, työpaikka, perhe, kavereita, vaatteita, ruokaa, vapaa-aikaa, harrastuksia ym. niin some on paikka, jossa kaikki laitetaan päälaelleen. 



Yhtäkkiä sitä huomaa, että kotiin tarvitaan laatikoita ja säilytysratkaisuja, ruoka täytyy olla luomua ja lähituotettua, meal preppaa tai olet vähintäänkin huono ihminen, ketoile, älä ketoile, paastoa, älä paastoa. Ostele vaatteita joka sesonkiin. Siivota ja järjestellä pitää vähintäänkin joka päivä. Sinun täytyy käydä huollattamassa ripsesi, kulmasi, ihosi, kyntesi ja karvasi viikottain kodin ulkopuolella. Tietenkin. Painoa ei saa tulla! 

Ruokakaupasta ei saa ostaa muuta, kuin gluteenitonta, sokeritonta, maidotonta ja mielellään tietenkin ilman E-aineita. Sen lisäksi pitää joogata, jumpata, juosta, pyöräillä, herätä 4 tekemään näitä ja valmistella perheelle 5 ateriaa päivässä. Lapsille pitää keksiä kehittäviä pelejä ja tekemistä, puuhanurkkauksia, motoriikkaa kehittäviä leikkejä ja laulaa, maalata, piirtää sekä askarrella. Myös ulkona pitää käydä 2 kertaa päivässä. Jokaisen lapsen on myös harrastettava vähintään 2 eri lajia. Sitten illalla kun lapset on kylvetetty ja syötetty, luettu iltasadut, halittu ja nukuteltu niin on aika siivota koti lattiasta kattoon vielä kerran ja tuntea syyllisyyttä siitä, että lapset viedään hoitoon töiden vuoksi ja lapsuus menee siis ohitse. Sen jälkeen voikin sitten selata lisää vaikuttajien  postauksia ja tarinoita seuraavaa päivää varten.



Siltikin, puhun vain itsestäni osoittelematta ketään muuta, minä uppoudun somen maailmaan joka ainoa päivä. Sieltä saamat vaikutteet ovat vähintäänkin ylitsevuotavia ja hämmentäviä, mutta samalla myös elintärkeitä inspiraation, unelmien ja motivaation saamisen vuoksi. Mitä me ollaan tehty ennen tätä aikakautta? En tarvitse ketään kertomaan minulle henkilökohtaisesti miten valmistan Toscanalaista kanapastaa, miten kasvatan omalla pihalla kasviksia, mitä ravintoaineita kannattaa lisätä ruokavalioon hormonien hoitoa varten, miten neulon lapselleni pipon, miten teen tilkkutöitä ompelukoneella, mitkä kasvit tai kukat kannattaa ottaa hyötykäyttöön puutarhassa, minkälaista on elää maalla tai miten sanoinkuvaamattoman upeita maisemia Suomen Lapista löytyykään. 

Myös vertaistukea lapsen kehitysvaiheisiin sekä kokemusasiantuntijoita löytyy aiheesta kuin aiheesta. Varmasti jos vähän etsisin, saisin kaivattua viiniseuraakin etänä. Ihan mahtava aikakausi, jos osaa sulkea silmät, korvat ja muutkin reiät kehossa siltä paineelta, joka meille asetetaan somen avulla joka päivä. Minä niin toivon, että ole sinä oma itsesi sellaisena, kuin olet ja korosta omaa upeuttasi asioissa, jotka sinua koskettavat. Ei tarvitse olla mitään muuta. Ei, vaikka Pirkko sanoisi, että on väärin syödä sitä sinun googlettamaa Toscanalaista kanapastaa dinnerillä. 


Hyvää loppuviikkoa juuri sinulle, toivottavasti löydät inspiraatiosi tänäänkin. Kenties lisäämistäni mahtavista kuvista. 😘

-Jonna





2 kommenttia:

  1. Mites se menikään: rasvaton, sokeriton maidoton mauton, tämmösen värssyn löysin lasten piirtämien papereiden seasta :D Musta on hirveen kivaa että netti tarjoaa loputtomasti tietoa asioista jotka kiinnostavat, tai ehkä saattaisi kiinnostaa. Päänsisäinen maailma oli rauhallisempi paikka ennen nettiaikaa, kun ei tiennyt reaaliajassa että kaupunkinlaidalla Mirkku-Eemeli hetekallaan pieraisi ja joku siitä mielensä pahoitti. Kaikki muukin huono saavuttaa ihmismielen tehokkaammin nykyisin. Se on aika surullista. En yhtään ihmettele miksi ahdistus on niin yleistää.

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti moni asia on kyllä meidän lapsuudestamme muuttunut, mutta vaikka tää onkin aika ylikuormittavaa monella tapaa, niin onneksi myös nettivallankumous on mahdollistanut monen asian löytämisen ja uuden oppimisen myös. Mä yritän tällä hetkellä päästä yksi asia kerrallaan lähemmäs luonnollisia tuotteita meidän taloudessa, ja tähän projektiin löytyy onneksi valtavasti informaatiota Internetin ihanasta maailmasta.

    VastaaPoista